Uit eten met een dakloze….

Vandaag was ik uit eten met een dakloze…..

Uit eten is nogal een dingetje. Nu weet ik niet wat jullie ervan vinden, maar dat doe je alleen als er iets speciaals is. Maar als je dakloos bent… hoe vaak ga je dan uit eten? Of wanneer eet je überhaupt?

Dus als we een dakloze tegenkomen waar we een goed gesprek mee hebben, (meestal op zondag als we wat gesprekken proberen te krijgen bij de voedselbus) dan vragen we ze “uit eten” op een doordeweekse dag, dankzij jullie hulp.

Kun je het je voorstellen? Dakloos en dan ineens in een echt restaurant zitten te eten? Bestel wat je wilt, bestel er ook wat te drinken bij (geen alcohol trouwens) en geniet ervan.

Even mens zijn… even wat meer tijd bij een goed gesprek, hoe het met je gaat, wat er gebeurt is, en even heel simpel.. een goed bord eten en menselijke aandacht. We zeggen er ook bij dat we dat kunnen doen omdat vrienden van ons dit voor hun betalen. De reacties?

Dit is de beste maaltijd in maanden

Dit doet me denken aan mijn jeugd, toen aten we dit ook, toen mijn ouders nog leefden.

God zorgt echt voor mij!

Bedankt je vrienden voor de maaltijd. Niet vergeten te doen hoor! Mooi dat ze nu ook een beetje vrienden van mij zijn.

Een restaurant, toen alles nog goed met mij ging, at ik er ook, maar nu nooit meer. Ik ben al blij als ik eten heb.

Wat kost dat? Ongeveer 15 Euro per maaltijd, alles erop en eraan. Als we ze toch in de watten leggen, doe het dan goed. Dan maken we er echt een speciaal moment van, voor hun. Even mens zijn, je even weer speciaal voelen in een wereld die moeilijk is….

Wil je ook mee helpen om een dakloze één keer in het zonnetje te zetten? Ga dan naar https://www.emmy.foundation/financieel/ en sponsor één maaltijd (of meer)… namens hun.. ontzettend bedankt.

2 Responses

  1. Henk schreef:

    Wat mooi, onbekende vrienden hebben in Polen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *