Iedereen zijn eigen gave…

Wie ons een beetje volgt op social media ziet geregeld de mooiste natuurfoto’s voorbij komen met een tekst.

Nou heb ik zelf het geduld van een ui, dus voordat ik überhaupt een foto kan maken van een vogel o.i.d. is het beest al lang weer weggevlogen, laat staan dat ik er een mooie foto van kan maken.

En al zijn het geen vogels die wegvliegen, dan is het wel een foto van een prachtig stukje natuur… en eerlijk gezegd… als ik door een bos loop.. ik zie 99.99999% niet eens… Dus ook daar: laat staan dat ik er een foto van maak, al helemaal een mooie foto en er ook nog eens de juiste spreuk bij kan vinden…

Deed mij denken aan een spreuk uit 1 Korinthiërs 12:

God geeft in zijn liefdevolle goedheid verschillende soorten gaven aan ons. Maar ze komen allemaal van dezelfde Geest. En er zijn verschillende soorten taken. Maar ze komen van dezelfde Heer. En er zijn verschillende manieren waarop de Geest kan werken. Maar ze komen van dezelfde God, die al die dingen in de mensen doet. Maar iedereen krijgt deze dingen van de Heilige Geest om er de ándere mensen mee te dienen.

1 Korinthiërs 12:4-7

De één is goed in het maken van foto’s, de andere is een kei in de boekhouding en weer een ander spreekt de taal van een dakloze en weer iemand anders is goed in het bemoedigen van anderen zodat ze door gaan. Allemaal onze eigen taak en allemaal nodig om samen iets moois te maken voor een goed doel.

2 Responses

  1. W.v.Doezelaar schreef:

    Als eerste dank ik God voor een scherp oog. Dank ook aan jullie voor deze reactie op mijn foto’s. Mijn hobby begon ik om mijn vrije tijd op te vullen. En niet met het idee om er op deze manier mee om te gaan. Maar God opende mijn ogen door middel mij in de natuur te laten zien dat Hij dit alles voor ons heeft gemaakt en wij er voor mogen zorgen. Nou daar zijn wij erg goed in. Ik wil dat door middel van mijn foto’s aan iedereen laten zien. Maar ook laten voelen dat wij voor elkaar moeten zorgen , voor mens en natuur. Door mijn hobby ben ik steeds meer met de Bijbel bezig want hoe verwoord ik mijn gevoelens als ik mijn foto’s terug zie. Hoe kan ik bemoedigen ? Deze uitdaging ga ik nog wel even aan. Ik hoop dat God mij nog lang dat scherpe oog geeft maar bovenal Zijn woord duidelijk maakt zodat ik nog veel foto’s voor jullie kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *