Bijbel in beeld

Er zijn nogal wat Bijbelteksten die heel vreemd over kunnen komen wanneer het niet zo goed met je gaat. Daardoor kan je (nog verder) vast komen te zitten. Je zoekt in de Bijbel en vindt de verzen, maar waarom werkt het niet zo bij jou??

Loop je tegen bepaalde dingen aan, heb je vragen en ben je ermee aan het worstelen? Dat is Bijbel in beeld geschikt voor jou! Je kunt je aanmelden via onze contactpagina.

Denk maar eens aan ‘door zijn striemen zijt gij genezen’ (1 Petrus 2:24) en beloften van genezing en rijkdom. Als God mij dat belooft, waarom ben ik dan ziek en/ of kan ik de eindjes niet aan elkaar knopen? Doe ik het niet goed? Ben ik dan niet goed genoeg? Ben ik dan wel een goed Christen?

Rom. 5:3 zegt dat ik me moet verheugen in mijn ellende… Wat?! Moet ik blij zijn met mijn pijn en ziekte? Met mijn strijd? Kan ik wel geloven in zo’n God, wil ik wel geloven in zo’n God?

Dit zijn een aantal voorbeelden van hoe Bijbelverzen uit hun context uitgelegd kunnen worden en hoe die je dwars kunnen zitten. Bij Bijbel in Beeld gaan we kijken naar deze en andere verzen. Wat staat er dan wel in, in welke context, wat zegt dat over God en over mij en wat betekent dat voor mij?

Vervolgens wordt dit creatief verwerkt. Hierdoor blijf je stil staan bij wat God echt tegen je zegt en kan Zijn boodschap landen in je hart.

Loop je tegen bepaalde dingen aan, heb je vragen en ben je ermee aan het worstelen?
Meld je via onze contactpagina aan voor Bijbel in Beeld. Samen gaan we kijken naar wat de Bijbel zegt over de onderwerpen, teksten en vragen die jij aandraagt. Er kan wel eens een mooie nieuwe wereld voor je opengaan.