Wenskaarten met waarheid van binnen

Hoe vaak geloven we niet in leugens over onszelf? Gedachten als: ik ben niet goed genoeg, niemand houdt van mij, ik ben het niet waard, hoe kan iemand mij nou leuk vinden? Gedachten die je misschien herkent.
Maar wat is de waarheid? Dat is wat geschreven staat in de Bijbel: God kent je, Hij houdt van je, Hij roept je om bij Hem te zijn, Hij wil je dragen en Hij vangt je tranen op. Eén van mijn (E) favoriete psalmen is Psalm 139. Het vertelt me hoe ik me verhoudt tot Hem, dat Hij me al kende voordat ik bestond! Hij kent mij als niemand anders, zelfs beter dan ik mezelf ken.

Dus wanneer die leugens in je hoofd rondjes rennen, pak je Bijbel en lees. Dat is de waarheid en die zou rondjes in je hoofd moeten rennen. En wanneer ze snel genoeg rennen, ga je vanzelf rondspringen uit vreugde!
Voor mijn laatste groepstherapie in de psychiatrische kliniek heb ik deze zelfgemaakte kaartjes met waarheid van binnen uitgedeeld. Ze konden er één kiezen die ze wilden of nodig hadden. Ze hebben daarbij een beeld gemaakt, een teken om zichzelf te herinneren aan de waarheid in het kaartje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.